Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning naar Oman voor afscheid sultan Qaboos

12 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is deze zondag in Oman om te condoleren na het overlijden van sultan Qaboos bin Said. Die stierf vrijdagavond op 79-jarige leeftijd, na bijna vijftig jaar op de troon van de oliestaat. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken reist namens Nederland met de koning mee, meldt de Rijksvoorlichtingdienst.

De nieuwe sultan, Haitham al-Said, ontvangt zondag, maandag en dinsdag in het Al Alam-paleis in de Omaanse hoofdstad Masqat mensen die hun medeleven komen betuigen.

Haitham is een neef van Qaboos. Die was ongetrouwd en had geen kinderen. De overleden sultan is zaterdag al begraven na een afscheidsdienst in de grote, naar hemzelf vernoemde moskee van Masqat.

Lees verder onder de foto.

Haitham arriveert bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander.
Haitham arriveert bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Koning Willem-Alexander heeft de nieuwe sultan al een paar keer ontmoet, onder meer bij zijn eigen inhuldiging in Amsterdam in 2013. Willem-Alexander bezocht Oman als prins al eens voor een officieel bezoek en daarna met zijn moeder koningin Beatrix voor een staatsbezoek (2012).

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--