Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning onthult zangtalent van koningin Máxima: "ontzettend goed"

21 april 2023 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander is vrijdagochtend gearriveerd in Deventer voor de start van de Koningsspelen. De vorst kwam onder luid gejuich binnen in sportcentrum De Scheg in Deventer, waar leerlingen van meerdere basisscholen genoten van een gezamenlijk ontbijt.

De koning nam aan een van de tafels plaats en sprak met zijn jonge tafelgenoten, zo was te zien in de speciale uitzending van Zappsport op NPO 3. Willem-Alexander lachte en genoot van een beker melk. Na het ontbijt zal de koning ook de sportactiviteiten bezoeken.

Willem-Alexander Koningsspelen

''Helaas vliegen ze uit''

Willem-Alexander vindt ontbijten erg belangrijk. De vorst zit dan ook niet met een bord op de bank, maar eet altijd aan de ontbijttafel. Dat vertelde Willem-Alexander vrijdag in een gesprek tijdens de speciale Koningsspelen-aflevering van Zappsport op NPO 3. "Ontbijt is altijd belangrijk, je kan het bijna vergelijken met je mobiele telefoon. Als de batterij leeg is, doet hij het niet", zei de koning. "Daarom is het zo belangrijk om eerst te ontbijten om het batterijtje op te laden."

De koning eet zelf "echt aan de ontbijttafel". Toen alle prinsessen nog thuis woonden was dat een cruciaal moment van de dag voor het gezin. "Maar helaas vliegen ze uit.''

ANP-467539730
ANP-467535107

Willem-Alexander: ik kan helemaal niet zingen

De koning kan  naar eigen zeggen niet goed zingen. "Daar ga ik me niet aan wagen. Nee, ik kan helemaal niet zingen", zei hij vrijdagochtend lachend in een kort gesprek.

Koningin Máxima kan volgens de koning wel "ontzettend goed" zingen en hun dochters ook. Willem-Alexander vindt het mooi dat ze daardoor altijd "een instrument" bij zich hebben. "Als je gaat zingen, maak je mensen blij."

Koning Willem-Alexander, Koningsspelen 2023

Teamsport

Als koning Willem-Alexander een Olympische sport moest kiezen om te beoefenen, dan zou het een teamsport zijn. De koning vindt de samenwerking in teamverband erg mooi. Dat zei de vorst vrijdag in een kort interview tijdens Koningsspelen. "Het mooie is dat je een schakel bent", legde Willem-Alexander zijn keuze voor teamsport uit. "Je kunt ook de teleurstelling samen opvangen."

De koning beantwoordde tijdens het interview van presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker vragen die jonge kijkers hadden ingestuurd. Een kind vroeg Willem-Alexander om tips voor zenuwen bij een sportwedstrijd. De koning gaf als advies de zenuwen juist te benutten. "Ik ken het gevoel dat je zenuwachtig bent als er heel veel mensen kijken." De zenuwen kun je als "prikkel" gebruiken om het nog beter te doen, zei hij. "En mensen kijken alleen maar om jou te zien sporten, niet om je een fout te zien maken."

Koning Willem-Alexander, Koningsspelen 2023
ANP-467540807

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--