Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning ontvangt ambassadeur Israël voor afscheidsaudiëntie

23 september 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend afscheid genomen van de vertrekkend ambassadeur van Israël. De koning ontving Naor Gilon voor een afscheidsaudiëntie op Paleis Huis ten Bosch, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Gilon was sinds 2019 ambassadeur voor Israël in Nederland. Eerder dit jaar maakte hij bekend naar India te vertrekken om daar als ambassadeur aan de slag te gaan. Voordat Gilon naar Nederland kwam, was hij vier jaar lang de Israëlische ambassadeur in Italië en San Marino. Wie zijn opvolger in Nederland wordt, zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Traditiegetrouw worden diplomaten aan het eind van hun dienst bij de koning verwacht. Dat gebeurt ook wanneer zich een nieuwe ambassadeur meldt. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt in het bericht verder expliciet dat bij de ontvangst "de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus" in acht werden genomen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--