Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning ontvangt in Brabant bijzonder coronadagboek

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdag in Uden de persoonlijke wens vervuld van Marike Daverveld en Simone Boogers, de samenstellers van het coronadagboek Lief dagboek. Die hadden in juli in een kranteninterview gezegd het eerste exemplaar te willen aanbieden aan het koningspaar. "Dat lijkt ons prachtig. Wij denken graag groots", aldus de twee, die inderdaad de kans kregen de koning uitgebreid te vertellen over hun bijzondere initiatief.

Daverveld en Boogers begonnen in april een reizend dagboek om vast te leggen wat de coronatijd voor invloed had op mensen. Er waren tien exemplaren die op een gegeven moment ook buiten Uden terecht kwamen. "Dat was in eerste instantie niet de intentie, maar daar hadden we geen invloed op. We zien verhalen uit Den Bosch, Eindhoven, Nieuwegein, Maastricht en zelfs België", vertelde Daverveld deze zomer aan het Brabants Dagblad.

Lees verder onder de foto's.

Uiteindelijk zijn de dagboeken weer teruggekomen en ontstond het idee de verhalen te bundelen en er een boek van de maken met zo'n 150 bijdragen. "De contrasten zijn groot. Waar de één de coronatijd als heel erg verdrietig en intens heeft ervaren, vond de ander het een mooie periode. Lekker, in die veilige bubbel. De een heeft geschreven, een ander getypt, er staan een rap en een gedicht in en weer een ander heeft met plaatjes een verhaal verteld."

"We hebben de boeken ook bewust aan een aantal mensen gegeven zoals iemand die op de IC heeft gelegen, iemand die een dierbare is verloren, een schooldirecteur en Jan en Birgitte van de aardbeien drive-in. Maar ook aan een puber, een vakkenvuller, iemand die gepensioneerd is en ziekenhuispersoneel", vertelde het tweetal in het interview. Koning Willem-Alexander ontmoette in Uden een aantal van die schrijvers, die ook voorlazen uit hun bijdragen en er daarna met hem over in gesprek gingen. Hij wilde onder meer weten hoe hun verhalen tot stand zijn gekomen en wat hun verwachtingen zijn voor de komende periode.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--