Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning reageert bij vertrek op verjaardagsfeest Amalia

16 december 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in een korte verklaring laten weten dat hij verder niets gaat zeggen over het omstreden feestje van zijn dochter Amalia. De vorst verklaarde bij het verlaten van het Kunstmuseum Den Haag, waar hij een opening bijwoonde, licht geagiteerd dat hij "heel duidelijk is geweest wat daarover gezegd is".

Hij gaf te kennen daar niets meer aan toe willen voegen. Toen hij eerder op de dag aankwam bij het museum, zei de koning niets over de kwestie. Amalia en haar vader Willem-Alexander kwamen woensdag onder vuur te liggen vanwege het feest ter gelegenheid van haar 18e verjaardag dat afgelopen week plaatsvond.

De officiële vieringen waren afgezegd, schreef demissionair premier Mark Rutte in een brief aan de Tweede Kamer. Maar in de tuin van Paleis Huis ten Bosch vond ondanks de corona-adviezen wel een feest plaats, waarvoor volgens Rutte 21 mensen waren uitgenodigd. De Telegraaf sprak echter, op basis van bronnen, over vele tientallen bezoekers.

De koning was in het Kunstmuseum voor de tentoonstelling die daar is gewijd aan de Britse beeldend kunstenaar en schrijver Grayson Perry. Die heeft dit jaar de Erasmusprijs gewonnen. Het museumbezoek kwam in de plaats van de oorspronkelijk in het Koninklijk Paleis in Amsterdam geplande prijsuitreiking.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--