Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning sluit Koningsdag Thuis af met toost

27 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft tijdens de Nationale Toost op Koningsdag zijn dank uitgesproken aan "iedereen die het land draaiende houdt" tijdens de coronacrisis.

Willem-Alexander begon eerst met een speciaal woord aan zijn familie die via internet meekeek met het moment. "Ik wil een bijzondere toost uitbrengen, ten eerste op mijn familie: heel veel dank voor dit bijzondere, ontroerende digitale moment", zei de koning.

"Maar vooral ook een toost op iedereen die Nederland op dit bijzondere, bizarre moment draaiende houdt", ging Willem-Alexander verder. "Niet alleen de zorgprofessionals; het zijn onze boeren die elke dag ons voedsel produceren, het is de logistiek die zorgt dat het in de winkels ligt, de vakkenvullers die elke dag zorgen dat we het ook kunnen kopen."

Lees verder onder de foto's.

"Het is heel bijzonder hoe de schoonmakers zorgen dat alles gedesinfecteerd wordt, dat iedereen zijn werk kan doen. Er zijn zoveel mensen die Nederland dag in dag uit draaiende houden", zo somde Willem-Alexander op. "Ook voor hun deze hele speciale toast. Dank jullie voor wat jullie doen."

Het koninklijk gezin, en de rest van de familie online, hieven daarna het glas. "En een hele fijne Koningsdag nog. Geniet van de zon en geniet van de dag", besloot de koning.

De koninklijke familie barstte daarna in een welgemeend Lang zal hij leven uit.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--