Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Koning Thailand verwondt eigen zus'

20 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Thaise prinses Sirindhorn (65) zou de ernstige verwondingen aan haar enkels opgelopen hebben door toedoen van haar broer koning Vajiralongkorn. Hij zou haar hebben aangevallen, vermoedelijk wegens een uit de hand gelopen gesprek over zijn twee vrouwen, koningin Suthida en 'noble consort' Sineenat. Dit meldt woensdag de in het Thaise koningshuis gespecialiseerde wetenschapper, journalist en schrijver Andrew MacGregor Marshall op basis van bronnen binnen het paleis.

Koning Vajiralongkorn praat met zijn dochter, prinses Bajrakitiyabha Mahidol. Helemaal links zit
Koning Vajiralongkorn praat met zijn dochter, prinses Bajrakitiyabha Mahidol. Helemaal links zit Sineenat en rechts koningin Suthida.

Diezelfde bronnen hebben hem de afgelopen jaren steeds met gevaar voor de eigen positie informatie gegeven. "Ik hoorde vorige week geruchten dat Vajiralongkorn zijn zus had aangevallen, maar ik ging er aanvankelijk vanuit dat het overdreven roddels waren. Echter, het verhaal wordt nu bevestigd door betrouwbare bronnen", aldus MacGregror Marshall. Prinses Sirindhorn is opgenomen in het Chulalongkorn-ziekenhuis, waar ze aan beide voeten moet worden geopereerd. De komende maanden kan ze niet lopen.

De precieze toedracht van de gebeurtenissen van vorige week maandag is nog niet bekend. Het paleis had in een persbericht gezegd dat Sirindhorn ten val was gekomen tijdens het joggen en beide enkels had bezeerd. Meer details werden niet gegeven, hetgeen onder de talrijke fans van de zeer populaire fans meteen een geruchtenstroom op gang bracht.

Speculaties

Op sociale media werd de vraag gesteld wat er precies was gebeurd. "Als ze zo'n smak heeft gemaakt, wat was ze dan aan het doen en heeft ze dan geen andere kwetsuren?", was een vraag die op Facebook in een nieuwsgroep werd opgeroepen. Dat leidde weer tot speculaties. "Is ze soms geduwd?", vroeg een fan zich wantrouwend af.

MacGregror Marshall, die vanwege zijn kritische berichtgeving over de monarchie in Thailand persona non grata is, zei woensdag de zaak verder te onderzoeken. Vajiralongkorn staat bekend om zijn stemmingswisselingen en agressieve natuur. Binnen de koninklijke familie en het paleis is grote onvrede over het feit dat hij er officieel twee vrouwen op na houdt. Volgens andere, nog niet bevestigde berichten, zou de koning van plan zijn om Sineenat ook tot koningin te maken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--