Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning toost opnieuw op eigen verjaardag

22 april 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander werkt ook dit jaar mee aan de Nationale Toost op Koningsdag. Dat onthulde Oranjebond-voorzitter Pieter Verhoeve woensdag in Op1.

Het moment is net als vorig jaar, toen Koningsdag ook niet in normale vorm doorging, live te zien op televisie. Om 16.30 uur trapt de koning de Nationale Toost zelf af.

Vorig jaar waren op dat moment ook de overige leden van de koninklijke familie te zien via een scherm. Zij hieven destijds gezamenlijk het glas en barstten daarna in een welgemeend Lang zal hij leven uit. Of zij er ook weer bij zijn, is nog niet bekend.

Verhoeve meldde in Op1 ook dat alle brieven die de afgelopen tijd zijn geschreven door ouderen aan de koning in het kader van Post voor het Paleis op Koningsdag persoonlijk worden overhandigd aan de koning. De actie is een vervolg op Vertel het de koning van vorig jaar. Toen schreven kinderen juist een brief aan Willem-Alexander.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--