Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning valt in muzikaal gezin uit de toon

21 november 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima houdt van muziek en zingt thuis op Paleis Huis ten Bosch graag met de drie prinsessen. Dat onthulde ze woensdag in gesprek met RTL Nieuws. "Muziek heeft heel veel voor mij betekend. Dat gun ik echt alle kinderen", zegt de koningin.

Máxima vertelde zelf een brede muzieksmaak te hebben. Ze luistert naar "van alles. Van klassiek tot reggae tot pop. Eigenlijk heb ik geen lievelingsmuziek." Thuis op Paleis Huis ten Bosch speelt Máxima gitaar. Haar dochters spelen gitaar en piano, vertelt ze. "We zingen ook heel veel samen. We maken heel veel plezier." Willem-Alexander valt in dit erg muzikale gezin echter uit de toon. De koning beperkt zich namelijk graag tot alleen luisteren, zei Máxima lachend.

Muziekonderwijs

Als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ging koningin Máxima woensdag naar Helmond. Ze zet zich al acht jaar in om alle kinderen in Nederland in aanraking te laten komen met muziek. "Voorlopig hebben we een half miljoen kinderen en de helft van alle scholen bereikt", zegt Máxima. "En we hebben alle pabo's bereikt. Dus we hopen dat alle docenten in de toekomst muziek kunnen geven aan kinderen."

Muziekonderwijs is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, benadrukt Máxima. "Docenten en leerkrachten zeggen: 'als de kinderen muziekles hebben gehad, kunnen ze beter focussen en presteren. En ze kunnen beter met elkaar samenwerken'. Dus het is niet alleen de plezierige kant, maar ook de cognitieve kant en heel belangrijk: de emotionele kant. Het maakt je een sterker persoon en je staat zelfverzekerder."

Voor een uitgebreid verslag van dit bezoek, klik je hier.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--