Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning waant zich voor even in Caribische sferen

13 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een digitaal werkbezoek gebracht aan drie sociale initiatieven op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De gesprekken met de Foresee Foundation, A+ Academic & Professional Training Centre en Child Focus Foundation, alle gesteund door het Oranje Fonds, stonden in het teken van de impact van het coronavirus op lokale activiteiten.

De koning werd door vertegenwoordigers van de initiatieven en de directeur van het Oranje Fonds bijgepraat over de huidige situatie. Zo werd gesproken over de steun van het samenwerkingsverband Samenwerkende Fondsen Cariben, dat financiële steun aan lokale initiatieven voor sociale projecten in Caribisch Nederland biedt. Ook hoorde Willem-Alexander over de invloed van het coronavirus op onder meer hun projecten, vrijwilligers en toekomstplannen.

Het project NPOwer van de Foresee Foundation ondersteunt sociale initiatieven op Sint Maarten en versterkt de onderlinge samenwerking van de verschillende organisaties. Het A+ Academic & Professional Training Centre is op Sint Eustatius projecten gestart voor naschoolse opvang. De Child Focus Foundation op Saba is een naschoolse organisatie die voor schoolgaande kinderen creatieve en educatieve activiteiten organiseert en hun ouders ondersteuning biedt bij de opvoeding.

Samenwerkende Fondsen, waarbij ook het Oranje Fonds is aangesloten, besteedt tijdens de coronapandemie extra aandacht aan projecten om op de eilanden meer hulp te bieden, de sociale betrokkenheid te vergroten en mensen met elkaar in contact brengen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--