Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning wil niet weten van streken dochters

26 april 2017 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander wil niet weten wat zijn dochters uitspoken. Hij heeft een afspraak met hun beveiligers dat die niet uit de school klappen over wat de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane doen. "Sterker nog, als ze dat wel vertellen, dan zeg ik: dat wil ik niet weten, als ze maar veilig zijn."

Eenzelfde afspraak kende Willem-Alexander zelf ook in zijn jeugd, vertelde hij in het televisiegesprek over zijn leven met Wilfried de Jong. Het was de manier om zichzelf te ontdekken en ontwikkelen. Het is tegenwoordig met de smartphones en mobieltjes waarmee foto's en opnamen gemaakt kunnen worden wel veel moeilijker om dingen geheim te houden, voegde de koning er aan toe. "Anders dan toen ik jong was." Mobieltjes
Sinds kort hebben alle drie de prinsessen een eigen mobiele telefoon, vertelde Willem-Alexander in het tv-interview. "Vanaf hun tiende hebben we ze een mobieltje gegeven. Dat zijn onze oude mobieltjes, ze krijgen ze te leen van ons. Wij hebben zeggenschap over wanneer ze die mogen gebruiken." Zo gaan demoebieltjes op vakantie en 's avonds uit. "Maar dit is de theorie, in de praktijk is het niet altijd zo zwart-wit als ik nu uitleg", lachte Willem-Alexander. Amalia (13), Alexia (11) en Ariane beginnen volgens hun vader “heel langzaam” met puberen. "Ze zijn aan het aftasten. Af en toe hoop ik dat ze een beetje harder zullen vechten, uiteindelijk is dat voor de relatie na de pubertijd alleen maar beter. Maar ze zitten nog echt aan het begin, dat zal nog wel komen denk ik."

Amalia
Ook sprak Willem-Alexander over prinses Amalia, zijn oudste dochter en beoogd opvolger. Zij moet zichzelf leren kennen, zei de koning. "Want als je jezelf niet kent, kun je nooit een publiek ambt goed vervullen. Daarom zeg ik ook tegen Amalia: ken je eigen grenzen. Ga daar overheen. Maak fouten, dat heb ik ook gedaan, veel", glimlachte hij. Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--