Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt aanmeldcentrum asielzoekers Ter Apel

31 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Eric van der Burg hebben woensdagmiddag het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel bezocht. Ze hebben gesproken met onder anderen de medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en met asielzoekers die net in Nederland zijn.

De situatie bij het aanmeldcentrum is al langere tijd schrijnend vanwege het gebrek aan opvangplekken voor de asielzoekers. De koning vertelde "ontzettend geraakt" te zijn door de beelden uit Ter Apel die hij de afgelopen weken op televisie heeft gezien. Hij wilde naar eigen zeggen ook de medewerkers van het COA en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een hart onder de riem steken. "Dat zijn ook mensen. Die zien ook wat hier gebeurt. Die raakt het ook."

Lees verder onder de foto's.

Koning-bezoek-Ter-Apel-2
Koning-bezoek-Ter-Apel-1

De koning moest tijdens het bezoek geregeld hoesten, waarvoor hij zijn excuses aanbood. Aan medewerkers van Artsen zonder Grenzen, dat sinds donderdag medische hulp verleent in Ter Apel, vertelde Willem-Alexander dat hij herstellende is van een longontsteking.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--