Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt 'proeftuin' van Defensie

9 september 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een kijkje genomen bij een HR-proeftuin (human resources) van het ministerie van Defensie in Uden. Samen met staatssecretaris Barbara Visser bezocht hij een tuin die is ingericht om nieuwe vormen van onder meer werving, selectie en loopbaanontwikkeling in de praktijk te testen.

De koning en staatssecretaris spraken met commandanten en recruiters over de HR-proeftuinen, die te vinden zijn op vier locaties. Ook hoorden de twee hoe de juiste kandidaten worden geselecteerd en hoe wordt samengewerkt met partners uit het onderwijs, met het bedrijfsleven en met andere overheden.

Willem-Alexander en Visser kregen daarnaast uitleg over de toelatingskeuringen en keuringsprotocollen van medewerkers van de Defensie gezondheidsorganisatie, een van de onderdelen waar een proeftuin is gestart. Ook de andere organisatieonderdelen waar een proeftuin is ingericht vertelden over het opleiden van nieuwe medewerkers.

Vervolgens ging het tweetal met medewerkers van verschillende onderdelen van Defensie in gesprek over persoonlijke groei, ambitie en de begeleiding bij loopbaanontwikkeling.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--