Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt feestelijke viering oude stageplaats

25 mei 2023 · Leestijd 2 min

Woensdagavond was koning Willem-Alexander aanwezig bij de viering van 225 Rijkswaterstaat in Fort Lent bij Nijmegen. Tijdens de jubileumbijeenkomst lanceerde hij een spel om scholieren bewust te maken van uitdagingen op het gebied van de klimaatverandering. Voor de koning was dit een bijzonder bezoek, want hij heeft zelf stage gelopen bij Rijkswaterstaat.

ANP-470093470
ANP-470093410

Tijdens de viering presenteerde Rijkswaterstaat een onderzoeksprogramma dat ons land moet helpen om zich aan te passen aan de klimaatverandering. Willem-Alexander bezocht ook een kennismarkt over de uitdagingen rondom die verandering en een expositie over Rijkswaterstaat in verleden, heden en toekomst. 

Bij de viering hoorde ook een speciale fietstocht, een aantal deelnemers verblijdde de koning achteraf met een fietsshirt. 

Rijkswaterstaat 225 jaar kopfoto

Rijkswaterstaat zorgt onder meer voor de aanleg van rijkswegen en vaarwegen, maar ook de Deltawerken en de Afsluitdijk. De dienst zorgt ook dat de routes voor wegverkeer en schepen onderhouden worden. Tijdens de viering van het 225-jarig jubileum lag de nadruk op duurzaamheid, zoals door de aanleg van een windenergienetwerk op zee.

ANP/RvD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--