Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt ouderen in Hoorn

23 april 2020 · Leestijd 2 min

Willem-Alexander heeft donderdag opnieuw een werkbezoek gebracht dat in het teken stond van de coronacrisis. De koning reisde af naar woonzorglocatie Lindendael in Hoorn, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Zijn bezoek begon bij de communicatie-unit van Lindendael, onderdeel van zorgorganisatie Omring. Deze werd speciaal ingericht zodat bewoners op een veilige manier in contact kunnen blijven met familieleden die nu niet langs kunnen gaan. De koning ging daarna in gesprek met het beleidsteam van Omring dat zich specifiek bezighoudt met de coronacrisis. Ze spraken onder meer over de maatregelen die de organisatie heeft moeten treffen en wat de impact is op medewerkers, cliënten en bezoek.

Lees verder onder de foto's.

Daarna sprak Willem-Alexander over dat onderwerp met onder anderen een verpleegkundige, een arts en een teamcoach voor dagbesteding. Ook was de koning benieuwd naar de ervaringen van thuiszorgteams en de wijkverpleging. In het laatste gesprek ging het ook over de impact van alle maatregelen voor mensen met dementie en zorg op afstand en over de specialistische Covid-19 afdeling van Omring in het Dijklander Ziekenhuis.

Willem-Alexander sloot zijn bezoek af op de binnentuin van Lindendael. Daar werd de koning getrakteerd op een muzikaal optreden en konden bewoners en medewerkers hem op afstand begroeten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--