Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander is geprikt

1 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft onlangs zijn eerste coronavaccinatie gehad. Dat vertelde hij dinsdag tijdens een bezoek aan twee buurtinitiatieven in Den Haag.

De koning wilde niet kwijt welk vaccin hij kreeg. Mensen uit 1967, het geboortejaar van de koning, en 1968 zouden het Nederlandse Janssen-vaccin krijgen waarvoor maar één prik noodzakelijk is. Willem-Alexander had het in Den Haag echter duidelijk over een eerste prik. De vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna bestaan uit twee prikken.

De koning kon op basis van zijn geboortejaar sinds vorige week een afspraak maken voor een vaccinatie. Ook koningin Máxima, die in 1971 is geboren, kan inmiddels een afspraak inplannen.

Het SBS-programma Shownieuws meldde maandagavond dat het koningspaar wellicht had voorgedrongen om zo sneller een coronavaccin te kunnen krijgen. Maar het lijkt erop dat de koning gewoon netjes op zijn beurt heeft gewacht, zoals hij ook begin dit jaar al liet weten te gaan doen. Hetzelfde geldt voor koningin Máxima en prinses Beatrix.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--