Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander nog niet terug in Nederland

17 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn nog altijd niet teruggekeerd in Nederland. De koninklijke standaard ontbrak zaterdag aan het einde van de middag op de vlaggenmast op paleis Huis ten Bosch. De vlag wordt normaal gesproken gehesen als de koning in het land is.

Het koningspaar vertrok vrijdag met hun dochters naar Griekenland om daar de herfstvakantie door te brengen. De reis met het regeringsvliegtuig werd echter met veel kritiek ontvangen. Velen waren van mening dat de vakantie in tijden van de coronacrisis een verkeerd signaal afgeeft aan de Nederlandse bevolking. De regering had Nederlanders juist opgeroepen in de herfstvakantie zo veel mogelijk thuis te blijven.

Hoewel er voor het vasteland van Griekenland een geel reisadvies geldt, besloten Willem-Alexander en Máxima na de ontstane ophef hun vakantie af te breken. Wanneer ze naar huis zouden komen, werd niet vermeld.

Het regeringsvliegtuig vloog vrijdag leeg terug naar Amsterdam en is daar volgens verscheidene flighttrackers nog altijd. Mogelijk keert het koninklijk gezin met een andere vlucht terug.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--