Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan wijk schietpartij Rotterdam

2 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Bij een schietincident in het Erasmus MC kwam ook een 46-jarige docent om.

De koning bekeek de bloemenzee voor de woning van de omgekomen vrouw en haar dochter aan het Heiman Dullaertplein. Daarna ging hij het buurtcentrum in Delfshaven in, dat tegenover het huis van de slachtoffers ligt. Het buurtcentrum is na de schietpartijen in de stad opengesteld als plek van samenkomst en troost. Ook kunnen betrokkenen er terecht voor hulp en met vragen.

In het Erasmus MC kwam diezelfde dag ook een 43-jarige docent om bij een schietpartij. De 32-jarige Fouad L. zit momenteel vast op verdenking van beide schietpartijen. Hij wordt woensdag voorgeleid.

Lees verder onder de foto's.

ANP-480032748
ANP-480035244
ANP-480033430

Koning Willem-Alexander stond tijdens het bezoek de aanwezige pers te woord. Bekijk zijn statement in de onderstaande video.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meedeleven

Het koningspaar liet afgelopen donderdag op sociale media al weten mee te leven met de familie en vrienden van de slachtoffers. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--