Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander zet politievrijwilligers in het zonnetje

30 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander was woensdag in Utrecht aanwezig bij de viering van 75 jaar politievrijwilligers. De koning bedankte in een toespraak alle aanwezigen en hun collega's voor hun inzet. Alle politievrijwilligers helpen volgens hem mee om Nederland veilig te houden.

De koning vond het "geweldig" om deze dag samen te beleven, zei hij aan het begin van zijn toespraak. Hij stond stil bij de invloed op het persoonlijke leven van alle vrijwilligers, die dit naast hun werk of bijvoorbeeld tijdens hun pensioen doen. Dat zij hun vrije tijd in politiewerk steken vindt hij geweldig. Politiewerk is uitdagend en eist veel van je, stelde hij. "Blijf gezond en veilig’, riep hij alle vrijwilligers op, "en geniet ook vooral van uw prachtige, betekenisvolle werk".

Lees verder onder de foto. 

75_jaar_politievrijwilligers_viering_Willem-Alexander

Tijdens de viering was aandacht voor het werk van de circa 2600 politievrijwilligers. Deze vrijwilligers werken met beroepscollega's samen en ondersteunen de politie op allerlei vlakken, zoals bij de inzet op straat, bij cybersecurity en bij forensische opsporing. In totaal zijn tweehonderd vrijwilligers, die werken bij de tien eenheden van de politie, bij de viering aanwezig.

Lees verder onder de foto's. 

ANP-465999204
75_jaar_politievrijwilligers_viering_Willem-Alexander

Aan het einde van het bezoek sprak Willem-Alexander met enkele vrijwilligers. Radio-dj Rob van Someren, die ook politievrijwilliger is, praatte de middag aan elkaar. Hij was ‘trots’ dat de koning tijd heeft vrijgemaakt voor dit bezoek.

Bekijk hier een video van de feestelijke middag! 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--