Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin draagt collier van pauwenstaart-parure

6 februari 2017 · Leestijd 2 min

Maandagavond ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Duitse Bondspresident Joachim Gauck op Paleis Noordeinde. Het koningspaar biedt Gauck en zijn echtgenote Daniela Schadt een diner aan. Voor de gelegenheid draagt koningin Máxima een zeer bijzonder collier van de pauwenstaart-parure.

Het is voor het eerst dat de koningin dit juweel draagt. Koningin Juliana droeg het in 1948 bij haar inhuldiging. De pauwenstaart-parure bestaat uit een diadeem, broche, collier en armband met robijnen. Het werd gemaakt voor Wilhelmina in 1897. Zij, en ook haar dochter Juliana, droegen de juwelen zelden. Het collier is vier decennia niet te zien geweest.

Maxima-Willem-Alexander-Gauck.jpg

Bezoek Nederland

Bondspresident Gauck is in Nederland van maandag 6 tot en met dinsdag 7 februari. Op 7 februari brengt hij in de ochtend een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. ’s Middags neemt bondspresident Gauck een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht in ontvangst. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht in aanwezigheid van prinses Beatrix. Op 12 februari wordt in Duitsland een nieuwe president gekozen. Bron: modekoninginmaxima.nl

juliana.jpg
Maxima-Willem-Alexander-parure.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--