Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth bedroefd over overlijden Vera Lynn

19 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is donderdag door de familie van zangeres Vera Lynn als eerste op de hoogte gesteld van haar overlijden. Daarna pas is de droevige boodschap via de BBC gedeeld met het publiek. "De Queen was heel, heel bedroefd", aldus de assistent van Vera Lynn tegen Britse media. De iconische Dame Vera Lynn werd 103 jaar oud.

Volgens Buckingham Palace heeft de koningin een persoonlijke boodschap gestuurd naar de familie. Prins Charles en echtgenote Camilla deelden donderdag meteen herinneringen aan ontmoetingen met de 'Force's Sweetheart' op sociale media. De wegen van Vera Lynn en van leden van de koninklijke familie kruisten elkaar de afgelopen tachtig jaar regelmatig, en ook koningin-moeder Elizabeth was dol op de zangeres.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Toespraak Elizabeth

Koningin Elizabeth (94) had begin april, tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, in haar toespraak tot het Britse volk nog verwezen naar een van de beroemdste door Vera Lynn vertolkte liedjes, het hoopgevende 'We'll meet again'. "Betere dagen zullen terugkeren: we zullen weer bij onze vrienden zijn; we zullen weer bij onze familie zijn; we zullen elkaar weer ontmoeten", aldus de Queen toen.

Bevrijdingsconcert

Het 'We'll meet again' is in Nederland sinds jaar en dag de populaire en massaal meegezongen afsluiting van het Bevrijdingsconcert op de Amsterdamse Amstel. Onder de tonen hiervan vertrekt het koninklijk gezelschap op een rondvaartboot van de tribune. Tijdens een Bevrijdingsmanifestatie in de Haagse Houtrusthallen in 1980 ontmoette Beatrix met haar man Claus en kinderen de zangeres.

ANP-300948935.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--