Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth houdt hoop

20 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft voor het eerst van zich laten horen in de coronacrisis. De Britse vorstin liet donderdag in een bericht weten dat zij en haar 98-jarige echtgenoot prins Philip veilig zijn aangekomen op Windsor Castle. Daar blijven ze naar verwachting in ieder geval tot en met Pasen.

Elizabeth (93) schrijft dat ze beseft dat veel mensen in het Verenigd Koninkrijk - en overal ter wereld - een onzekere en bezorgde tijd doormaken. "We worden allen geadviseerd om onze normale routines en ons dagelijkse leven te veranderen voor de gemeenschappen waarin we leven en vooral om de kwetsbare leden daarvan te beschermen."

De koningin kijkt met trots naar hoe iedereen samenwerkt in deze crisis. Ook uit ze haar dankbaarheid voor de inzet van onder meer de wetenschappers en zorgmedewerkers. "We hebben allemaal een cruciale rol als individuen, vandaag en in de komende dagen, weken en maanden."

De Britse vorstin blijft hoopvol. "Velen van ons zullen nieuwe manieren vinden om contact met elkaar te onderhouden en ervoor te zorgen dat hun geliefden veilig zijn. Ik weet zeker dat we de uitdaging aankunnen. Ik kan jullie verzekeren dat mijn familie en ik klaarstaan om onze plicht te vervullen."

Wisseling van de wacht

De wisseling van de wacht bij verschillende paleizen van het Britse koningshuis wordt gestopt. Dat heeft Buckingham Palace vrijdag bekengemaakt. De maatregel geldt voor Buckingham Palace zelf, St. James's Palace en Windsor Castle.

Het koningshuis handelt daarmee in lijn met het regeringsadvies om grote groepen te vermijden, in verband met het nieuwe coronavirus. De ceremoniële wisseling van de wacht trekt traditioneel een groot publiek. Of de wacht helemaal verdwijnt, is niet duidelijk.

Wanneer de wisseling weer kan plaatsvinden wordt door het Britse hof bekeken. Ook de jaarlijkse tuinfeesten die koningin Elizabeth geeft bij Buckingham Palace zijn geannuleerd. De vorstin zelf is eerder dan normaal naar Windsor Castle afgereisd. Daar zal ze vanwege de uitbraak van het coronavirus langer blijven dan aanvankelijk gepland.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--