Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth steekt stokje voor gebruik naam 'royal butler'

4 september 2020 · Leestijd 2 min

Grant Harrold, de voormalig butler van prins Charles, heeft een zaak verloren over het gebruik van de naam The Royal Butler voor zijn eigen bedrijf. Dat meldt The Times. De 42-jarige Brit claimde dat hij de naam mocht blijven gebruiken na zijn ontslag in 2011, maar daar hebben advocaten van Queen Elizabeth een stokje voor gestoken.

Harrold wilde zelf butler- en etiquette-trainingen gaan geven onder de noemer The Royal Butler. Hij was van mening dat hij die naam mocht blijven gebruiken omdat dit volgens hem was afgesproken bij zijn vertrek en omdat het koninklijk huis daar geen bezwaar tegen zou hebben gemaakt.

De uitspraak

Volgens advocaten van de Queen misleidt Harrold zijn cursisten echter omdat het lijkt alsof hij nu nog steeds 'royal butler' is. Ook was er volgens de advocaten helemaal niet vooraf een afspraak gemaakt over de naam. 

De voormalig butler, die tussen 2005 en 2011 werkzaam was voor prins Charles, moet 2500 pond aan rechterlijke kosten betalen die het koninklijk huis voor deze zaak heeft gemaakt. Harrold wilde niet reageren op de uitspraak, maar zei wel dat hij ertegen in beroep wil gaan.

De term 'royal'

Alleen Elizabeth en de Cabinet Office mogen mensen of instanties toestemming geven om de term 'royal' te gebruiken. Zo verbad Elizabeth onlangs haar eigen kleinzoon prins Harry nog om de naam Sussex Royal te gebruiken, nadat hij en zijn vrouw Meghan besloten te stoppen als werkende royals. Harry en Meghan mogen ook hun titel 'royal highness' niet meer gebruiken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--