Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: koningin Elizabeth straalt tijdens verrassingsbezoek

17 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft een verrassingsbezoek gebracht aan het treinstation Paddington in Londen, melden verscheidene Britse media. Dinsdagochtend opende ze daar officieel de nieuwe Elizabeth-lijn, die vanwege haar jubileum naar haar is vernoemd. De meer dan 100 kilometer lange spoorlijn gaat 24 mei open voor passagiers.

Elizabeth werd bij de openingsceremonie vergezeld door haar jongste zoon, prins Edward. De komst van de 96-jarige vorstin, die de laatste tijd zelden Windsor Castle verlaat voor officiële gelegenheden omdat ze slecht ter been is, was vooraf niet publiekelijk aangekondigd.

Lees en zie meer onder de foto's.

Elizabeth verrassingsbezoek
Elizabeth Paddington
Elizabeth treinstation

De twee werden verwelkomd door premier Boris Johnson, de burgemeester van Londen Sadiq Khan en commissaris voor Transport voor Londen, Andy Byford. Daarna ontmoette ze medewerkers die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van het project en enkele machinisten en stationspersoneel. In de hal van het station werd vervolgens een metalen plaquette met de naam Elizabeth-lijn opgehangen. "Officieel geopend door Hare Majesteit de Koningin", staat eronder.

Aanvankelijk zou de koningin de spoorlijn al in 2018 openen, maar dat liep flinke vertraging op vanwege problemen tijdens de bouw.

Elizabeth opent lijn
Elizabeth Edward

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--