Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth verrast tot tweemaal toe... en prins Louis ook!

6 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is zondag op het balkon van Buckingham Palace verschenen tijdens het slot van de parade ter ere van haar 70-jarig troonjubileum. De Britse vorstin zat niet samen met haar familie op de tribune tijdens de Platinum Jubilee Pageant, maar dook als verrassing toch nog op tijdens de afsluitende balkonscène.

De 96-jarige koningin, die de festiviteiten op vrijdag en zaterdag liet schieten, stond glimlachend en zwaaiend op het balkon. Ze werd vergezeld door haar zoon prins Charles, schoondochter Camilla en het gezin van prins William.

De Britse koninklijke familie was zondagmiddag goed vertegenwoordigd tijdens de feestelijke parade. De 4-jarige prins Louis stal de show. Beelden van de gekke bekken van het jongste kind van prins William en Catherine werden veel online gedeeld. De achterkleinzoon van koningin Elizabeth kon tijdens de parade maar moeilijk stil blijven zitten en had de lachers op zijn hand.

Lees verder onder de foto's.

Prins_Louis_parade_2
Prins_Louis_parade_4
Prins_Louis_parade_3
Prins_Louis_parade_1
Catherine Louis jubileum 2022

De jubilerende vorstin bedankte zondag in een bericht voor de feesten rond haar 70-jarig troonjubileum. Een zeldzame mijlpaal waarvoor geen "handleiding" bestaat, aldus Elizabeth. "Maar ik voel me nederig en ben diep geraakt dat zoveel mensen de straat op zijn gegaan om mijn platina jubileum te vieren. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie mooie berichten en voor jullie aandeel in deze leuke feesten. Hoewel ik niet bij alle evenementen aanwezig kon zijn, was mijn hart wel bij jullie."

Hilarische verrassing

Hoewel de koningin zaterdagavond niet bij het grote jubileumconcert bij Buckingham Palace aanwezig was, verscheen Elizabeth wel in een kort filmpje dat de start van het concert vormde. Je ziet het hieronder!

In de video dronk koningin Elizabeth samen met Beer Paddington een kopje thee. Daarna tikten zij samen met hun theelepeltjes op hun theekopjes het iconische ritme van de hit 'We will rock you' van de Britse formatie Queen. De menigte bij het live concert nam dit ritme over, waarna de leden van de groep Queen het nummer speelden.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--