Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin en jongeren speuren naar Kuifje

26 februari 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische oud-koningin Paola heeft woensdag samen met jongeren een bezoek gebracht aan het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. Samen hielden ze een speurtocht door het museum.

Het bezoek van Paola vond plaats in het kader van het project Kuifje van stichting Habbekrats. De organisatie Habbekrats brengt tijdens de voorjaarsvakantie een aantal Nederlandstalige en Franstalige Belgische jongeren in contact met jonge vluchtelingen. Een hele week lang trekken ze samen langs een paar belangrijke bezienswaardigheden in België met Kuifje als gids.

Voordat de jongeren met de 82-jarige Paola aan de speurtocht begonnen, genoot het gezelschap van een stukje taart. Ondertussen deelden de jongeren hun verhalen en ervaringen met het project dat wordt ondersteund door Stichting Koningin Fabiola. Die zet zich in voor jongeren die moeite hebben zich te integreren in de maatschappij.

Tot slot zegt Dries Boeye van Habbekrats tegen Belgische media: "We brengen de jongeren, die anders niet zouden samenkomen, hier samen in goede en mooie omstandigheden. Je ziet dat de jongeren elkaar heel snel omarmen en voor elkaar beginnen te zorgen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--