Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia arriveert in Honduras voor tweedaags bezoek

16 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia van Spanje is maandag gearriveerd in Honduras. De vrouw van koning Felipe brengt een tweedaags bezoek aan het Midden-Amerikaanse land om met eigen te zien wat de orkanen Iota en Eta voor schade hebben aangericht. Op het vliegveld van San Pedro Sula werd Letizia welkom geheten door minister van Buitenlandse Zaken Lisandro Rosales.

Letizia gaat kijken welke noodhulp Spanje heeft kunnen bieden, en ze neemt ook hulpgoederen mee. Op de agenda staan bezoeken aan een school, een hostel en de zwaar getroffen regio Sula.

Voor Letizia is het haar eerste buitenlandse reis sinds het begin van de coronacrisis. Sinds maart bleef ze in eigen land. Haar man koning Felipe maakte begin november al wel een korte trip naar Bolivia om de inauguratie van de nieuwe president bij te wonen.

Lees verder onder de foto's.

Dag 2: school in La Lima

Op de tweede dag van haar bezoek bracht Letizia onder andere een bezoekje aan een school. Daar werd de koningin ontvangen door de directeur en enkele docenten. Ze kreeg uitleg over verschillende onderwijsprojecten die sinds de stormen zijn opgezet en sprak met docenten over de schade die is aangericht.

Daarnaast bezocht Letizia het Patria instituut, waar ze een presentatie kreeg van het Spaanse Rode Kruis. Na de presentatie sprak de koningin ook met enkelegezinnen die opgevangen worden in het instituut omdat hun huizen verwoest zijn door de stormen. In totaal worden er 131 gezinnen opgevangen in het instituut.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--