Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia bezoekt vrouwencentrum in Paraguay

5 november 2021 · Leestijd 2 min

Op de laatste dag van haar bezoek aan Paraguay heeft koningin Letizia van Spanje een vrouwencentrum bezocht in het armste gedeelte van de stad Asunción. Ze was aanwezig bij een vergadering en bezocht een tentoonstelling.

Het Bañado Sur Family Care Center helpt vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld en mensenhandel. De bewoonsters krijgen hulp en er wordt gezorgd dat ze in alle veiligheid een leven kunnen opbouwen. Tijdens een vergadering met de organisaties die het centrum ondersteunen werd Letizia bijgepraat over wat het centrum voor meisjes en vrouwen kan betekenen. Spanje heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het centrum.

Na de vergadering bezocht de koningin een tentoonstelling van door de bewoonsters vervaardigde voorwerpen gemaakt van gerecyclede materialen. Ook bezocht Letizia, vergezeld door de coördinator van het centrum, het kinderdagverblijf en kreeg ze informatie over de workshops voor persoonlijke ontwikkeling en zelfrespect die het centrum organiseert.

Het bezoek dat Letizia de afgelopen dagen aan Paraguay bracht was het zesde zogeheten samenwerkingsbezoek dat ze in de afgelopen jaren aan landen in Zuid-Amerika en Afrika heeft gebracht. Ze was in het verleden in Honduras en El Salvador (2015), Senegal (2017), de Dominicaanse Republiek en Haïti (2018) en Mozambique (2019). Vorig jaar was ze opnieuw in Honduras. Spanje heeft met al deze landen speciale samenwerkingsverbanden op sociaaleconomisch gebied.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--