Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia uitgeroepen tot erestudent van universiteit Madrid

15 september 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse koningin Letizia is ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de faculteit Informatiewetenschappen uitgeroepen tot erestudent van de Universiteit van Madrid. De koningin studeerde in de jaren negentig journalistiek aan deze faculteit en ontvangt daarom deze speciale erkenning.

De koningin nam dinsdag de onderscheiding zelf in ontvangst. In haar dankwoord haalde ze herinneringen op. "Vijf jaar lang elke dag naar deze faculteit komen, doet iets met je. Ik denk dat de meesten die dat ook deden herkennen wat ik bedoel. Net zoals we allemaal nog weten waarom we journalist wilden worden en hoe we ons voelden toen de brief op de mat lag waarin stond dat we aangenomen waren op deze universiteit." Er was ook ruimte voor een grapje: "Dit voelt allemaal als de vorige eeuw en ik ben bang dat dat ook zo is. Ik heb hier ook geleerd hoe ik moest omgaan met een typemachine!"

Na haar afstuderen in 1995 werkte Letizia als journaliste voor kranten, radio en tv. In 2003 presenteerde ze een dag voor haar verloving met de toenmalige kroonprins Felipe bekend werd haar laatste journaal.

L1.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--