Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia helpt handje mee bij het Rode Kruis

12 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia van Spanje heeft maandag een werkbezoek gebracht aan het Spaanse Rode Kruis. De koningin ging langs bij het hoofdkantoor in Madrid om een update te krijgen over hoe de organisatie tijdens de coronacrisis duizenden mensen bijstaat.

Letizia sprak, op afstand, met verschillende personeelsleden en vrijwilligers en stak daarna ook de handen uit de mouwen. Gekleed in een rode bodywarmer van het Rode Kruis, met mondkapje op en handschoenen aan droeg ze haar steentje bij in het magazijn waar basispakketten worden gemaakt voor hulpbehoevenden. In de dozen zit onder meer voedsel en hygiëneproducten.

Het Rode Kruis heeft in Spanje meer dan 250.000 vrijwilligers op meer dan 1400 verschillende plaatsen. Vanwege de coronacrisis is er een speciale campagne opgezet om de meest kwetsbare mensen te hulp te schieten. Tot nu toe werden al meer dan 450.000 basispakketten uitgedeeld.

Lees verder onder de foto's.

Belletjes

96529869_298777744446442_8957277406814007596_n.jpg

Koningin Letizia had maandag overigens ook een telefonisch gesprek met Brigitte Macron, de vrouw van de Franse president Emmanuel Macron. De twee zagen elkaar begin maart nog in Parijs en bespraken nu welke invloeden de coronacrisis op Frankrijk en Spanje heeft.

Ook koning Felipe was maandag weer druk met allerlei videocalls. Hij had onder meer een meeting met vertegenwoordigers van de Asociación de Líneas Aéreas, de Spaanse vereniging van luchtvaartmaatschappijen. Onderwerp van gesprek was hier uiteraard de invloed van de coronacrisis op de Spaanse luchtvaart.

Bron: ANP / CasaRealDeEspana

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--