Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima aan de slag met kunst en cultuur voor kinderen

1 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima genoot dinsdag van haar bezoek aan het Groninger Museum. De koningin ging terug naar het museum dat ze jaren geleden incognito bezocht tijdens haar kennismaking met Nederland om de eerste Kinderbiënnale te openen.

Op een video, die het museum deelt, arriveert Máxima samen met de Groningse burgemeester bij het museum. Ze is volledig gehuld in het knalroze, zowel haar pak als haar hoed sprong in deze kleur eruit. De koningin droeg dit ensemble van Natan vorig jaar tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje, het evenement dat dinsdagmiddag opnieuw plaatsvindt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
De koningin vorig jaar bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.
De koningin vorig jaar bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.

"Heel, heel leuk om hier te zijn", zei Máxima tegen RTV Noord. Toen ze nog maar pas in Nederland was, stapte Máxima met een zwarte pruik op in de auto richting Groningen, zo vertelde ze onlangs in het interview ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. "Ik had gehoord van dit fantastische museum en wilde ernaartoe", blikte de koningin dinsdag terug op dat eerste bezoek. "Er gaat niets boven Groningen", lachte ze.

In het Groninger Museum nam Máxima alle tijd voor de interactieve expositie waaraan dertig kinderambassadeurs uit de provincie Groningen meewerkten. De kinderen bepaalden onder meer de inrichting van de tentoonstelling en leerden alles over marketing en het geven van een rondleiding.

Niet alleen voor de koningin was het bezoek een succes, ook het Groninger Museum was blij met de koninklijke aandacht. "Koninklijke opening Kinderbiënnale was een groot succes", jubelde het museum op Twitter.

De Kinderbiënnale is vanaf 2 juni vooralsnog alleen opengesteld voor scholen uit de provincie. Na de heropening van de musea is deze tot en met 9 januari 2022 voor iedereen te bezoeken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--