Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima draagt in noorden japon met herfsttinten

15 september 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag in Hoogezand Huis van Cultuur en Bestuur van de gemeente Midden-Groningen geopend. In dit pand zijn de bibliotheek, muziekschool, het theater en het gemeentehuis gehuisvest.

De koningin opende het pand samen met basisschoolleerlingen uit Midden-Groningen. Het gebouw is nu duurzaam en aardbevingsbestendig. 

Koningin Máxima werd rondgeleid door het nieuwe pand door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. In de bibliotheek sprak zij medewerkers en vrijwilligers over het Taalhuis en het e-lab die in de bieb gevestigd zijn. Daarnaast kreeg zij in de huiskamer van de gemeente uitleg over het programma 'Tijd voor de Toekomst'. Dit is een programma waarin basisschoolleerlingen extra lestijd krijgen gericht op talentontwikkeling, welzijn, gezondheid en het verminderen van achterstanden. Vervolgens bezocht de koningin de muziekschool, theater Kielzog, en de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis. Daarnaast sprak zij met de kinderburgemeester en inwoners van Midden-Groningen over hun ervaringen met het nieuwe pand.

Japon in herfsttinten

Koningin Máxima droeg voor de gelegenheid echte herfsttinten. In een beige japon van het merk Dione + Zeus verscheen zij in Groningen, weet Máxima-watcher Josine Droogendijk. Op haar site schrijft ze nog een leuk weetje: namelijk dat de koningin ook een andere jurk heeft met precies hetzelfde dessin, maar dan in het groen. En die droeg ze onlangs nog bij de opening van cultuurhuis Amare in Den Haag!

Het koninklijk paar tijdens de overdracht van het cultuurhuis Amare.
Het koninklijk paar tijdens de overdracht van het cultuurhuis Amare.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--