Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima: "Er zijn is soms al belangrijk genoeg"

12 februari 2021 · Leestijd 2 min

Het is soms al voldoende als mensen er in moeilijke tijden alleen al voor elkaar zijn. Dat concludeerde koningin Máxima donderdag tijdens haar virtuele werkbezoek aan Kadera en Bindkracht10, twee sociale initiatieven die zich inzetten voor gezinnen met complexe problemen. Zo wil Kadera huiselijk geweld stoppen en voorkomen en koppelt Bindkracht10 uit Nijmegen migratiegezinnen aan maatjes om hen zo zelfredzamer te maken.

De koningin sprak onder meer met medewerkers en vrijwilligers. "Als ik die krachtige vrouwen hierachter zie krijg ik een enorme glimlach op mijn gezicht", zei Máxima tegen haar scherm dat op dat moment gevuld was met voornamelijk vrouwen.

Een maatje

Máxima stelde veel vragen en was ook benieuwd hoeveel steun een moeder met een migratieachtergrond heeft gehad aan haar gezinsmaatje, een vrijwilliger met dezelfde achtergrond. "Ik vind het leuk om te weten hoe belangrijk het maatje voor u is geweest."

Na alle verhalen trok de koningin de conclusie dat het soms al voldoende is als je er bent voor elkaar. "Er zijn is soms al belangrijk genoeg", zei Máxima met veel instemmend geknik als reactie.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--