Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima maakt winnaars Koning Willem I Prijs bekend

26 november 2020 · Leestijd 3 min

Gulpener Bierbrouwerij, Von Gahlen Nederland en CSU Groep waren woensdagavond de grote winnaars van de Koning Willem I Prijs. In de Beurs van Berlage in Amsterdam, waar vertegenwoordigers van alle genomineerde bedrijven aanwezig waren, maakte de koningin de winnaars bekend.

De Beurs van Berlage is voor Máxima als trouwlocatie bekend terrein. Geheel 'coronaproof' werden de winnaars van de Koning Willem I-prijzen bekendgemaakt. DNB-baas en voorzitter van de KWI-stichting, Klaas Knot, reikte de prijzen uit. Dat had eigenlijk dit voorjaar al moeten gebeuren tijdens een grote feestelijke gebeurtenis met drie- tot vierhonderd genodigden.

Nu mochten echter maar dertig mensen in de zaal aanwezig zijn, waar de stoelen zeer royaal op afstand van elkaar waren gezet. Een livestream zorgde echter dat werknemers van de betrokken bedrijven en andere belangstellenden vanuit huis konden meekijken. Op die manier was het aantal 'aanwezigen' dan weer meer dan duizend.

Máxima, erevoorzitter van de stichting die de prijzen tweejaarlijks toekent, had voor de uitreiking een korte ontmoetingen met de negen finalisten voor de drie prijzen. Ze ging daarvoor in een andere zaal van tafeltje naar tafeltje - mét mondkapje om dat weer af te doen wanneer ze ging zitten. 'Spannend?', vroeg ze steeds ter introductie. Het grote moment moest immers nog komen. Vervolgens wilde Máxima weten hoe het betrokken bedrijf de coronacrisis had doorstaan.

Lees verder onder de foto's. 

Aanpassen en vernieuwen

De antwoorden verschilden naar de aard van de zaak. Voor het bij het grootbedrijf schoonmaakbedrijf CSU bijvoorbeeld was het werk in ziekenhuizen enorm toegenomen, maar de activiteiten in voetbalstadions en hotels waren vrijwel stil komen liggen. Aanpassen en vernieuwen was daarom het devies in deze lastige tijd, vertelde bestuursvoorzitter John van Hoof.

Aan diens medefinalist Brand van 't Hof, CEO van AWL-Techniek, vertelde de koningin dat haar man goede herinneringen bewaarde aan zijn bedrijfsbezoek vorig jaar in Harderwijk. De koningin kreeg van Henk Jan Beltman voor de duurzaamheid plaquette genomineerde Tony Chocolonely's een rijk gevulde tas met chocolade mee.

Lees verder onder de foto's.

De winnaars

Gulpener Bierbrouwerij won in de categorie Duurzaamheid. In de categorie Middel en klein bedrijf mocht Van Galen Logistiek BV de prijs mee naar huis nemen. Daarbij prees de koningin vooral de innovatie die het bedrijf in tijden van corona blijft doormaken.

Schoonmaakbedrijf CSU Groep mocht in de categorie Groot bedrijf de prijs in ontvangst nemen. Koning Máxima benadrukte daarbij de "wendbaarheid" die het bedrijf heeft laten zien.

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf. De Plaquette voor duurzaam ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--