Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe begint haar jubileumjaar feestelijk

9 september 2021 · Leestijd 2 min

Het duurt nog een paar maanden, maar het jaar 2022 wordt hopelijk een bijzonder en feestelijk jaar voor koningin Margrethe van Denemarken. In januari is het namelijk precies vijftig jaar geleden dat ze de troon besteeg.

De eerste festiviteit vindt op nieuwjaarsdag plaats. De 81-jarige koningin ontvangt dan naast leden van de koninklijke familie ook de Deense regering en andere hoogwaardigheidsbekleders voor een receptie op paleis Amalienborg.

Het Deense hof bevestigt de terugkeer van de traditionele feestelijkheden rond Nieuwjaar. Nadat de jaarlijkse recepties dit jaar niet door konden gaan vanwege de pandemie, staan de gebeurtenissen voor begin 2022 weer op de agenda.

In de dagen die volgen zullen de vorstin, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary meerdere recepties houden voor bijzondere Denen, zoals leden van de koninklijke lijfwacht, rechters van het Hooggerechtshof en vertegenwoordigers van nationale organisaties. De locatie voor die gelegenheden zal paleis Christiansborg zijn.

Kroonjaar

Enkele dagen later, op 14 januari 2022, viert koningin Margrethe haar 50-jarig regeringsjubileum. Op dezelfde datum in 1972 werd de destijds 31-jarige kroonprinses Margrethe na de dood van haar vader Frederik IX tot koningin uitgeroepen. Op welke wijze het gouden regeringsjubileum zal worden gevierd, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--