Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe begint vakantie in Gråsten Slot

21 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe heeft dinsdag haar intrek genomen in Gråsten Slot in Zuid-Jutland. Daar brengt ze de komende weken een deel van de zomer door. Afgelopen zaterdag nog stuurde het kroonprinselijk gezin vakantiegroeten uit het paleisje vlak bij de grens van Denemarken en Duitsland.

Vanwege de beperkende maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus in te dammen, is er dit jaar geen fotosessie met de koninklijke familie tijdens het verblijf in Gråsten Slot. Ook kan het publiek op vrijdagen niet de feestelijke wisseling van de wacht bijwonen, zo liet het hof dinsdag weten.

Gråsten Slot is sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een populaire bestemming van de Deense koninklijke familie. Toen kreeg het toenmalige kroonprinselijk paar Frederik (IX) en Ingrid, de ouders van koningin Margrethe, het als huwelijksgeschenk.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Paradijs

De keuze voor Gråsten was niet toevallig. Zuid-Jutland, ook wel bekend als Noord-Sleeswijk, was slechts vijftien jaar eerder bij Denemarken gekomen en aanwezigheid van de koninklijke familie zou de band met deel van het koninkrijk kunnen versterken.

Gråsten was voor de latere koningin Ingrid een soort paradijs en tot aan haar overlijden in 2000 hechtte ze eraan tijdens de zomer haar hele gezin daar ten minste enige tijd samen te brengen. Die traditie is daarna voortgezet door koningin Margrethe.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--