Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe eindigt haar zomercruise op waddeneiland

2 september 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe heeft het laatste bezoek gebracht van haar zomercruise door Denemarken met het koninklijke jacht Dannebrog. De vorstin besloot haar rondreis woensdag op het Deense waddeneiland Fanø.

Margrethe werd in de haven ontvangen door de burgemeester van het eiland. Daarna ontmoette de koningin ook enkele gemeenteraadsleden in het stadshuis. De dag bestond verder uit diverse festiviteiten. Zo waren er mensen in traditionele kledij en werden er volksdansen opgevoerd voor de vorstin.

Het bezoek aan Fanø markeert het einde aan de zogenoemde 'Sommertogt'. Deze traditie van zomerstreekbezoeken is begonnen door Margrethes grootvader koning Christian X. Die ging elk jaar met het schip verschillende Deense steden langs. Margrethes vader koning Frederik IX zette het gebruik voort en na hem gaat ook Margrethe elk jaar uit varen.

Het Deense hof deelt op Instagram niet alleen een foto van de Dannebrog, maar ook van alle fleurige bloemen die Margrethe heeft ontvangen tijdens haar zomercruise.

Bron: ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--