Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe blijft deze zomer thuis

7 april 2020 · Leestijd 2 min

Het wordt een rustige zomer voor koningin Margrethe en de Deense koninklijke familie. Na het afgelasten van alle festiviteiten die deze maand gehouden zouden worden ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Margrethe op 16 april, heeft het Deense hof dinsdag bekendgemaakt dat ook alle activiteiten in juni en juli worden geschrapt. Dit om te voldoen aan de nationale richtlijnen om verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Dat betekent dat Margrethe niet aanmeert met het koningsschip Dannebrog in Anholt op 3 juni en Aarhus op 5 en 6 juni. In overleg met het koningshuis wordt gezocht naar nieuwe data in het voorjaar van 2021 liet het paleis weten.

Ook alle activiteiten van de koningin en de koninklijke familie in het kader van het eeuwfeest van de aansluiting van Zuid-Jutland bij Denemarken worden uitgesteld. Margrethe was van plan een deel van de route te volgen die haar grootvader koning Christian X in 1920 aflegde om de nieuwe inwoners van Denemarken te verwelkomen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--