Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe geniet van kasteelleven

17 augustus 2019 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe heeft vrijdag vakantiegroeten verstuurd vanuit het Château de Cayx, in het zuiden van Frankrijk. Daar verblijft ze sinds vorige week. Het Deense hof deelde drie foto's van de vorstin op het wijngoed.

Dit jaar is het precies 45 jaar geleden dat Margrethe en haar man, wijlen prins Henrik, het wijnkasteel kochten. Ze hadden tijdens een vakantie in het naburige Le Cayrou gehoord dat het kasteel te koop stond, waarna snel tot aankoop werd besloten.

Henrik was verrukt over de locatie. "We zijn in korte tijd daarom de gelukkige eigenaars geworden van een prachtig klein wijnkasteel in een van de mooiste gebieden van Frankrijk, dicht bij mijn familie", zo schreef hij in 2004.

Het château ligt namelijk maar 15 kilometer van het ouderlijk huis van Henrik, die voor zijn huwelijk met de toenmalige Deense kroonprinses in 1967 een Frans diplomaat was.

Zomervakantie

Margrethe en Henrik brachten er daarna elke zomer enkele weken door. Henrik ging ook in andere perioden wel naar het kasteel. De wijn die er geproduceerd werd, werd in Denemarken verkocht.

Na het overlijden van haar echtgenoot in 2018 heeft koningin Margethe de traditie voortgezet. Ook haar kinderen, prins Frederik en prins Joachim, komen er graag met hun gezinnen.

Bron: ANP / Foto's: Det Dankse Kongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--