Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe heeft geld over

Deense koningshuis past met succes organisatie aan

14 mei 2020 · Leestijd 2 min

De begroting van de Deense koningin Margrethe laat een overschot zien van 254.000 euro (1,9 miljoen Deense kroon). Dat blijkt uit het jaarrapport dat het paleis donderdag heeft gepubliceerd. De positieve balans laat zien aan dat het koningshuis met succes heeft gewerkt aan het aanpassen van de organisatie, constateert de grootmeester van de koningin.

Het jaarverslag geeft een uitgebreid overzicht van de activiteiten van de koninklijke familie in 2019. Volgens de berekeningen hebben de koningin en leden van haar familie in totaal meer dan 580 officiële taken verricht, zowel binnen het koninkrijk als in het buitenland. Daar vallen onder meer audiënties, het voorzitten van de staatsraad, staatsbezoeken, het openen van tentoonstellingen en het uitreiken van onderscheidingen en prijzen onder.

In het rapport wordt, anders dan bijvoorbeeld in Nederland, ook verantwoording afgelegd over de uitgaven van het hof en van de besteding van de toelage van kroonprins Frederik. Dat is samengevat in de jaarrekening, waar ook het overschot is terug te vinden.

De begroting van 2020 zal waarschijnlijk een nog groter overschot laten zien omdat de afgelopen twee maanden vanwege de coronacrisis alle publieke activiteiten zijn afgelast, waaronder de tachtigste verjaardag van koningin Margrethe in april. De koningin zal deze zomer ook geen uitstapjes maken met het koninklijk schip Dannebrog. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--