Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó kun je koningin Margrethe een fijn nieuwjaar wensen!

31 december 2020 · Leestijd 2 min

Het Deense hof opent op nieuwjaarsdag de mogelijkheid om koningin Margrethe en de koninklijke familie digitaal de beste wensen te sturen voor het nieuwe jaar. Dat kan vanaf 1 januari 10.00 uur tot en met vrijdag 8 januari via de website van het Deense koningshuis.

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het niet mogelijk om die wensen zelf te komen schrijven in het zogenoemde Gule Palæ, het 'Gele paleis' naast het paleizencomplex Amalienborg. Daar liggen normaal gesproken felicitatieregisters klaar waarvoor altijd veel belangstelling is.

Koningin Margrethe houdt donderdagavond vanuit Amalienborg haar traditionele nieuwjaarstoespraak. Het volgen daarvan op het paleisplein is dit jaar niet mogelijk. Om samenkomst van publiek te voorkomen, wordt niet zoals gebruikelijk een groot scherm opgesteld. De Deense premier Mette Frederiksen heeft de Denen dinsdag nog opgeroepen de jaarwisseling vooral thuis en met zo min mogelijk mensen door te brengen.

Terugblik

Ook plaatste het Deense hof op Instagram een terugblik naar alle toespraken die koningin Margrethe de afgelopen jaren heeft gegeven op oudjaarsavond. De Deense koningin houdt niet jaarlijks, zoals Willem-Alexander, een toespraak op eerste kerstdag, maar doet dit live op 31 december. Ook vanavond zal zij om zes uur het Deense volk toespreken. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--