Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Crea-koningin Margrethe laat zich weer van haar creatieve kant zien

9 mei 2024 · Leestijd 2 min

Ze mag dan 84 jaar oud zijn, maar dat doet niets af aan haar creativiteit. Dat bewijst de Deense koningin Margrethe maar weer eens. Ze ontwierp een nieuw pauwengordijn voor het pantomime theater in amusementspark Tivoli in Kopenhagen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Lees dan snel verder.

Borduren, kostuums en sets bedenken voor films en series en nu dus het ontwerpen van een gordijn: de Deense oud-vorstin Margrethe barst van de creativiteit en gaat geen uitdaging uit de weg. Tijdens de viering van het 150-jarig bestaan van het Deense amusementspark Tivoli onthulde Margrethe het doek van 32 vierkante meter woensdag zelf.

Pauwengordijn

Op social media deelt het Deense hof dat het pauwengordijn is gemaakt van een duurzaam type doek. Koningin Margrethe maakte de tekeningen en de instructies voor het werk, waarna het op maat is gemaakt en met de hand is beschilderd. Voor het doek gebruikte ze vooral de kleuren groen, paars en blauw.

Lees verder onder de foto's.

Koningin Margrethe creatief
Koningin Margrethe bij het door haar ontworpen pauwengordijn.
Pauwengordijn
Het door koningin Margrethe ontworpen pauwengordijn in amusementspark Tivoli.

Medaille-uitreiking

Er stond meer op de agenda van koningin Margrethe deze week. Dinsdagavond was ze aanwezig bij een medailleceremonie voor ambachtslieden in het stadhuis van Kopenhagen, een Deense traditie die teruggaat tot 1867.

Koningin Margrethe
Koningin Margrethe woont in Kopenhagen een medailleceremonie voor ambachtslieden bij.
Margrethe
Koningin Margrethe feliciteert een van de ambachtslieden.

Foto's: ANP

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--