Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe slaat kerstshoppen in Londen over

3 december 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken heeft een reisje naar Londen afgezegd. Vanwege de huidige situatie rond corona heeft de vorstin besloten om thuis te blijven, bevestigt het hof aan het Deense blad Billed Bladet.

Margrethe gaat bijna elk jaar in december naar de Britse hoofdstad, onder meer om kerstcadeautjes in te slaan. Dit jaar had ze ook enkele andere zaken op het programma. Zo zou ze zondag naar de Deense kerk, die bij het Regent's Park staat, gaan. De koningin zou er de voltooiing van de laatste restauratie vieren.

Kerst

Sinds woensdag telt het Deense hof op Instagram af naar Kerst met een kerstverhaal, waarin ook dit jaar de handgemaakte elfjes van koningin Margrethe figureren.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary en hun vier kinderen houden koningin Margrethe dit jaar gezelschap tijdens de kerstdagen. Het gezin viert het feest met haar op Marselisborg Slot in Aarhus.

De 81-jarige Margrethe gaf vorige maand al aan dat ze verwachtte weer op Marselisborg te zijn tijdens Kerst. Sinds haar troonsbestijging in 1972 is ze er bijna ieder jaar tijdens de feestdagen.

Prins Joachim en prinses Marie en hun twee kinderen zijn met Kerst in Frankrijk bij de familie van Marie. Prins Nikolai en prins Felix, de oudste zonen van Joachim, zijn bij hun moeder gravin Alexandra.

Bron: ANP / Foto: Kongehuset

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--