Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe switcht van paleis

19 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken heeft dinsdag haar spulletjes verhuisd van haar vakantieverblijf in Gråsten naar Marselisborg Slot in Aarhus. Dat heeft het Deense hof laten weten.

Margrethe is de enige van de Europese royals die het jaar in verschillende paleizen doorbrengt en het hof ook formeel verplaatst. Amalienborg in Kopenhagen en Fredensborg, op iets minder dan een uur rijden daarbuiten, zijn het belangrijkst. Een deel van het jaar is de koningin ook in Aarhus en in de zomer in Gråsten.

De coronacrisis heeft de rotatie dit jaar enigszins in de war geschopt. Zo verliet de vorstin haar paleis in Kopenhagen in maart om zich te kunnen isoleren in Fredensborg. Daar vierde ze in april ook haar tachtigste verjaardag. Toen de coronamaatregelen werden versoepeld ging ze naar Marselisborg Slot, waar ze ongebruikelijk lang verbleef mede omdat haar agenda akelig leeg was. Op 21 juli ging de koningin naar Gråsten, waar ze dinsdag dus weer vertrok.

Kroonprins Frederik zou woensdag de watersector rond Aarhus bezoeken, maar vanwege een toename in coronabesmettingen is dat bezoek uitgesteld. De havenstad is hard getroffen door het coronavirus. De lokale autoriteiten hebben flinke maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het virus in te perken.

Bron: ANP / Foto: Kongehuset.dk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--