Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe verkoopt haar kunst onder schuilnaam

4 februari 2021 · Leestijd 1 min

Koningin Margrethe van Denemarken heeft onder een pseudoniem twee van haar schilderijen verkocht via veilinghuis Bruun-Rasmussen. Volgens magazine Billed Bladet werden de kunstwerken voor een hoger bedrag afgehamerd dan de getaxeerde waarde.

De koningin deed de aquarellen uit de serie "landschappen voor verloren legendes" in de verkoop onder haar pseudoniem Ingahild Grathmer. De twee schilderijen werden allebei getaxeerd op 10.000 kronen (989 euro), maar werden voor 42.000 kronen (4154 euro) verkocht.

Het was de eerste keer dat Margrethe haar kunst verkocht onder een pseudoniem. Het gebeurt vaker dat de vorstin haar kunstwerken schenkt aan veilingen, maar dan onder haar echte naam.

Wel gebruikte de Deense koningin haar pseudoniem voor de illustraties die zij maakte voor J.R.R. Tolkien, de schrijver van the Lord of the Rings. Er werden meerdere illustraties van haar hand opgenomen in onder andere de Deense vertaling van het boek.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--