Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde bedankt verpleegkundestudenten

4 juni 2021 · Leestijd 1 min

Koningin Mathilde heeft vrijdag de campus van hogeschool Vives in Kortrijk bezocht. De Belgische vorstin was er in het bijzonder voor de studenten van de opleiding verpleegkunde die de afgelopen maanden al in de ziekenhuizen aan het werk waren vanwege de coronacrisis.

Mathilde sprak met de studenten over hun ervaringen en de impact die Covid-19 heeft op hun opleiding. "Ik heb niets dan bewondering voor jullie inzet en engagement", zo zei de koningin volgens Belgische media tegen de verpleegkundigen in spe.

Er was ook aandacht voor twee simulatieruimtes waar studenten en zorgverleners hun vaardigheden in de praktijk toepassen. Het zogenoemde SIMlab is een kamer met robotpoppen en in de Immersive Room worden levensechte situaties nagebootst. Mathilde kreeg een demonstratie te zien van een medische interventie op het station van Antwerpen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--