Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde zet in zonnig geel nieuwe hofleveranciers in het zonnetje

18 mei 2022 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde heeft dinsdag op het Koninklijk Paleis in Brussel vier nieuwe hofleveranciers ontvangen. Tijdens een ceremonie overhandigde ze hen de bijbehorende brevetten.

Drie van de bedrijven hoorden al in 2020 dat ze het label van hofleverancier zouden krijgen. Het gaat om autobedrijf Jaguar Land Rover Belux, stoffenleverancier LF Trading en kleermaker Meer Couture. Anciens Etablissements Goosse, gespecialiseerd in het herstellen van kroonluchters, kwam er vorig jaar bij.

Koningin Mathilde zette de nieuwe hofleveranciers in het zonnetje en koos daarvoor een toepasselijke outfit in zonnig geel. Deze jurk van het Belgische modehuis Natan hing al in haar kast. 

Lees meer onder de foto.

Koningin_Mathilde_in_gele_jurk_van_Natan

Mathilde droeg de jurk eerder, om precies te zijn op 5 juli 2019. Toen, op de avond voor de start van de Tour de France, ontvingen Filip en Mathilde de voormalige wielrenner Eddy Merckx, recordhouder van de gele trui. 

Lees verder onder de foto.

Koningspaar_met_gele_trui_Eddy_Merckx

In België zijn in totaal zijn meer dan 120 bedrijven hofleverancier: grote ondernemingen, maar ook enkele kleinere speciaalzaken. Om hofleverancier te worden moeten bedrijven eerst een aanvraag indienen bij de Civiele Lijst van de Koning. Er moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden om kans te maken op het felbegeerde brevet.

Zo moet de hoofdzetel van het bedrijf zich in België bevinden, het bedrijf moet minstens gedurende vijf jaar leveringen of prestaties uitvoeren voor het paleis, en daarnaast zijn er voorwaarden rond de kwaliteit en kwantiteit. De vier gelukkige bedrijven moesten even wachten op hun brevet van hofleverancier, omdat de ceremonie vanwege de coronamaatregelen moest worden uitgesteld.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--