Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde spreekt studenten over duurzaamheid

12 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft met diverse studenten economie en bedrijfskunde gesproken. De Belgische vorstin ging in gesprek tijdens een virtueel evenement over duurzame ontwikkeling.

De studenten informeerden Mathilde over hun initiatieven en projecten over de transitie naar een duurzame economie. Het evenement werd georganiseerd door de Solvay Brussels School voor economie en bedrijfskunde.

De echtgenoot van koning Filip hield ook een toespraak tijdens de bijeenkomst. Daarin sprak ze onder meer over het belang van samenwerking voor de nieuwe generatie zakenmensen en managers. "Alles moet sneller. Het ontdekken, aanpassen en toepassen van oplossing die bijdragen aan een duurzame wereld. Dat kan niemand alleen", aldus Mathilde.

In haar toespraak benoemde ze ook de zware impact van de coronacrisis op het studentenleven. Ze benadrukte hierin de gevolgen van de pandemie op de mentale gezondheid. Volgens de vorstin is er sinds corona meer aandacht voor hulp bij mentale problemen. "Ik hoop dat we hierop verder kunnen bouwen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--