Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde zegt bezoek af

14 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft donderdag een streep door een afspraak moeten zetten. De Belgische koningin zou in de ochtend een bezoek brengen aan een zorginstelling in Bergen, maar vanwege een mogelijke coronabesmetting van een van haar medewerkers gaat het niet door. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Mathilde zou naar Le Tobbogan gaan, een zorginstelling waar jonge moeders in moeilijkheden en meisjes met een moeilijke thuissituatie worden opgevangen. Ze zou daar onder meer met behandelaars en enkele bewoners praten.

Maar het bezoek is plotseling afgeblazen. Volgens het hof blijft de vorstin thuis omdat een van haar medewerkers mogelijk besmet is met het coronavirus. "Uit voorzorg is ervoor geopteerd om het bezoek uit te stellen", laat een woordvoerder weten. De koningin heeft volgens de vertegenwoordiger geen nauw contact gehad met de mogelijk besmette persoon.

"We wilden geen enkel risico nemen. Zeker omdat de instelling die ze zou bezoeken een verblijfscentrum is." De afzegging heeft volgens het hof daarom niets te maken met het incident van woensdagavond. Toen kwam koning Filip in Brussel met zijn wagen vast te zitten in een groep relschoppers.

Het werkbezoek wordt mogelijk verzet, maar de datum is nog niet bekend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--