Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koningin Máxima op bezoek bij de Sociale Kruidenier

22 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Sociale Kruidenier in De Ark in Amsterdam. De Sociale Kruidenier, een initiatief van de Protestantse Diaconie Amsterdam, is een supermarkt en ontmoetingsplek voor Amsterdammers met een krappe beurs.

Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs. Het is een aanvulling op de Voedselbank. Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf aan welke producten zij behoefte hebben. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies.

Na afloop van de rondleiding verliet Máxima het kleine winkeltje, maar dat liet een van de oudere dames niet zomaar gebeuren. "Zeg, mag ik ook nog wat vertellen? Ik ben geen decorstuk", riep ze de koningin na. Die draaide zich lachend om en ging nog even in gesprek met de dame over haar vrijwilligerswerk bij de Sociale Kruidenier. Máxima vroeg wat zij nieuwe klanten mee wilde geven. "Positief blijven, ooit is er licht aan het einde van de tunnel, maar dat is soms wel heel moeilijk om te zien", aldus de vrouw.

Lees verder onder de foto's.

Koningin-Maxima-bezoek-Sociale-Kruidenier_2
Koningin-Maxima-bezoek-Sociale-Kruidenier_3
Koningin-Maxima-bezoek-Sociale-Kruidenier_1
Koningin-Maxima-bezoek-Sociale-Kruidenier

Tijdens haar bezoek sprak koningin Máxima ook met de initiatiefnemers van de Diaconie en de gemeente Amsterdam over het ontstaan van de Sociale Kruidenier, ontwikkelingen en toekomstplannen voor armoedebestrijding. 

Dagje Amsterdam

Dinsdagmiddag is de koningin in het Tropenmuseum in de hoofdstad. Ze zal daar een werkbezoek brengen aan de tentoonstelling 'Onze koloniale erfenis', waarbij de Nederlandse koloniale geschiedenis in Indonesië, Suriname en de Caribische delen van het koninkrijk centraal staat.

Blauw Bloed is erbij, dus houd onze site in de gaten voor de beelden!

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--